RunForFun's A-kull tax - föräldrarna:

Joker
C.I.E C.I.B Nord UCh SE VCh
Sensible's Paros
"Joker"

Regnr: S29755/2009
Född: 2009-04-08

långhårig dvärgtax (ML), röd (red)
ögonlyst: 2011-03-26 ua
fulltandad

utställning:
Svensk utställningschampion m viltspårsmerit
Norsk utställningschampion
Finsk utställningschampion
Nordisk utställningschampion
International Beauty Champion
International Show Champion

viltspår:
Svensk viltspårschampion

Scott 8 år

Joker är en självsäker hane som utstrålar vänlighet och charm! Jag hade höga förväntningar när jag skulle träffa honom då jag hört så mkt positivt och var nästan orolig för att de inte skulle infrias men det hade jag inte behövt vara. Han tog mig med storm direkt vi sågs när han kastade sig upp i mitt knä med glatt viftande svans!

Extra roligt var det att samtidigt kunna träffa Jokers snygge och lika trevlige son Mio, mamma Selma som snabbt hoppar upp och rullar ihop sig i knät även på främmande och såklart mormor Pia som for in i köket lika pigg som en unghund, bara de vita hårstråna i ansiktet avslöjar att hon faktiskt fyller 15 i år!

Joker är en välpälsad och välbyggd taxhane som har gått väldigt bra på utställningar runt om i Norden, vilket också syns på hans långa titelrad; champion i Sverige, Norge och Finland vilket gör honom till Nordisk Champion och han är dessutom både Internationell Champion med jaktprovsmerit (C.I.B) samt genom att ta fyra internationella utställningscertifikat (CACIB) i tre olika länder (C.I.E)

Trassel apporterar

Att Joker har utmärkt spårnäsa visade han genom att nosa sig fram till sitt viltspårschampionat med tre raka 1:a pris på spårprov.

Joker har 5 kullar tidigare med sammanlagt 15 valpar, flera av de lite äldre avkommorna har redan visat framtassarna både i utställningsringen och i spårskogen.

Jättestort TACK till Sensible's kennel och Susanne för att vi fått låna er underbare Joker!

Trassel
RLD N RLD F
Hedmogläntans Fancy For Dancing
"Millimeter"

Regnr: SE18554/2010
Född: 2010-01-27

långhårig dvärgtax (ML), röd (red)
ögonlyst: 2013-11-22 ua
fulltandad

utställning:
BIS-valp
ukk 1 exc CK

rallylydnad:
Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass
Rallylydnadsdiplom i FortsättningsklassMillimeter huvud

Millimeter är livsnjutaren här hemma tillsammans med katten Pi, de hittar alltid de varmaste och mjukaste platserna att ligga på och har oss tvåbeningar hårt lindade runt sina sporrar båda två.

Milli är en glad, vänlig taxfröken som väldigt gärna vill vara till lags vilket har gjort vardagslydnaden enkel. Hon kan vara lös i skog och mark utan att sticka på vilt och hon frågar oftast om lov innan hon sticker och simmar i ett dike eller någon göl...

Hon bryr sig inte så mkt om andra främmande hundar men leker gärna med likasinnade om hon fått lära känna dem, grannarnas chihuahuor är favoritkompisarna utanför flocken.

Exteriört är hon en välpälsad tik med fina proportioner, stark rygg och lång hals, bra front, goda vinklar runt om och sunda rörelser. Att hon sen har ett välskuret, feminint huvud med otroligt vänligt uttryck är grädden på moset!

Trassel apporterar

Hon har stor fallenhet för viltspår, här ligger det tyvärr på mig att jag haft svårt att komma mig för att anmäla oss till prov. Det är så många andra grenar som lockar och är lättare att anmäla sig till! Förra året fick hon framför allt glänsa på rallylydnadsplanerna, den charmigaste kommentaren vi fick från en domare var: "får man köpa hunden?".

Det här blir Millimeters första kull och vi hoppas på rastypiska långhåriga dvärgtaxar, såväl mentalt som exteriört, som är lika sociala, charmiga och roliga som sina föräldrar!

A-kullens stamtavla (inavelsgrad 0,4%):
C.I.B C.I.E NORD UCH SE VCH
Sensible's Paros
(dvärg, röd)
JWW-08
Sundsdal's Toblerone
(dvärg, röd)
Cane Di Amore Belle Amire
KBH V-04 NORD V-04
Sundsdal's Rapunzel
(dvärg, röd)
C.I.B NO UCH SE U(V)CH SE VCH
Sensible's Symi
(kanin, röd)
INT U(V)CH SE U(V)CH NO UCH
Chaotic
(dvärg, röd)
SE U(V)CH
Inter Nos April-Love
(kanin, röd)
RLD N RLD F
Hedmogläntans Fancy For Dancing
(dvärg, röd)
SE UCH DK UCH
Matti
(dvärg, röd)
C.I.E INT UCH NORD UCH DK BCH(S) SE VCH
Bussahagens Qosak
(kanin, röd)
Quaade's Frigg
(dvärg, röd)
C.I.B SE U(V)CH NO UCH SE VCH
Hedmogläntans Dewina My Dream
(dvärg, röd)
DK UCH
Lord Lester Vom Benthener Forst
INT UCH NORD U(V)CH SE V-03 SE VCH
Götaälvdalens Kornelia
(dvärg, röd)