trubbel

LPI LPII LPIII SE LCh
SE UCh SEFreeCh RLD M

Working Beauty's Excellent Energy

HD: A
ED: ua
PRA: A1 (hereditärt fri)

regnr: S42880/2006
född: 2006-05-08

mankhöjd: 51 cm
vikt: 26,5 kg

kastrerad juli 2012 pga godartad prostataförstoring

meriter:
Lydnadsdiplom klass I-III
Svensk Lydnadschampion
17:e SM 2009
deltagit SM 2010
deltagit SM 2012
deltagit SM 2013

Svensk Freestylechampion
7:a SM 2009
4:a SM 2010
4:a SM 2011
6:a SM 2012
5:a SM 2013
6:a Agria Freestyle Elite Challenge final 2011
2:a Agria Freestyle Elite Challenge final 2012

Rallylydnadsdiplom Mästarklass
deltagit SM 2012
3:a SM 2013
5:a SM 2014
1 x CERT Elitklass, Norge

1:a pris nkl Tjp
2:a pris ökl Tjp

uppfl lägre klass Spår

1 x pinne Agilityklass I

Svensk Utställnings- champion
BIG-4 (SKK Int)
3 x BIR
2 x CACIB
4 x CERT
7 x CK
BIS-unghund + BIM-total på Tollarspecialen 2008

MH-beskriven (skott: 2)

Trubbel
    a.k.a. Trub, Tubbe, Herr Krumelur

Trubbel föddes i en kull om 7 valpar på Working Beauty's kennel i Kil, Värmland. Vi stod på kö för att få en tik men ödet ville annorlunda, det föddes bara en tik och henne skulle Anki spara. Jag hade redan förberett mig på möjligheten att bli utan tik och jag var redan så förtjust i Trubbels mamma Baby och pappa Gus att valet att bli med hane gick snabbt att ta. Det knepigaste var att välja ett nytt namn men så fort jag kom på "Trubbel" kändes det givet!

Jimi x Trassel
Trubbel 4 mån

Som valp
Redan som valp var han galen men hade ovanlig lätt för att fokusera när vi lekte och tränade. Han satte sig själv spontant i "sitt fint" när han väntade vid ytterdörren vid 3 månaders ålder, lååångt innan jag ens börjat tänka i de banorna. Han blev snabbt träningsnarkoman, minns särskilt när vi hade tränat ca 10-15 minuter på baksidan och jag tyckte att vi var klara. När han märkte att vi var på väg tillbaka till framsidan vände han 180 grader och sprang tillbaka till gräsplätten vi nyss tränat på och ställde sig och tindrade med ögonen.
Nu i vuxen ålder gör han faktiskt samma sak på träningarna, han hoppas alltid att det ska vara hans tur HELA passet.

Små egenheter han hade som valp var en passion för Pepsi Max, han försökte alltid dricka ur läskglas samtidigt som han hoppade och krumbuktade för att kolsyran kittlade så läskigt på nosen.
Före 4 månader blev han arg och upprörd om vi kastade ut hans valpdummy i sjön, den kunde drunkna och det var ett elände att vada ut och hämta in den enligt Trub. Vid 4 månader trillade polletten ner och han blev det sjöodjur han är idag.

Trubbel hopp-apport
Trubbel 1 år

Som träningskompis
Trubbel är en rolig hund att jobba med, han kastar sig in med samma glada entusiasm i allt vi kan erbjuda oavsett om det är elitlydnad, agility, rapport eller bara hjälpa till med att bära in veden eller dra av strumporna. Han samarbetar dessutom lika bra med främmande som med mig. Hans pinne i agilityklass plockade han på sin första start tillsammans med min kompis Renata som bor i Uppsala. De hade träffats ett par ggr tidigare men den enda träning de någonsin haft ihop var några minuter på framhoppningen innan de gick in och körde loppen.
Hans största nackdel är att han har lätt för att ljuda om han blir frustrerad så man får tänka till lite extra när man tränar, något jag fått erfara på freestyleplanen...

Trubbel apporterar vilt
Trubbel apporterar kricka
Som apportör är Trubbels starkaste sida markeringarna och att han har ett naturligt mjukt fint grepp. Han plockar fågel utan problem men föredrar helt klart sjöfågel framför "svartfågel" (t.ex. kråka, skata, korp osv). Vattenpassionen är stor men han vill helst ha något att simma efter, sällan han tar sig en simtur av sig själv om man inte följer med honom ut såklart.
Han har anlag för att ljuda och är därför inlärt tyst vid passivitet och vattenarbete.

Han är en väldigt lättmotiverad hund, som godis går det bra med hans egen mat, bara han får jobba för den räknas den som godis. Av samma anledning räknas nästan vad som helst som leksak, bara den går att bära och kasta.
Men till absoluta favoritleksakerna räknas latexgrisen och ankan, som grymtar/kvackar när de blir tuggade på, och kongtennisbollen med både pip och snöre!
Trubbel är lite lurig när vi tränar tillsammans med andra, när han är satt på paus passar han ibland på att plocka ur nån leksak från kompisens träningsväska och städar ner i vår! ;)

Trubbel 7 år
Trubbel 7 år

Som hemmahund
Trubbel är en snäll hund och han fungerar utmärkt ihop med främmande hundar, både hanar och tikar, om han får lära känna dem. Han har aldrig varit särskilt intresserad av att leka med andra hundar, han föredrog människor redan som valp.

Praktist nog är Trubbel både morgon- och kvällstrött! Han sover helst under sängen men minst en gång på natten vill han krypa ner och sova under täcket också... Han är dock oförskämt pigg om han märker att vi ska iväg och tävla eller träna tidigt på morgonen!

Sitt vatten dricker han allra helst direkt ifrån kranen, även om det är besvärligt.
Han älskar hårtorken men avskyr dammsugaren.

Trubbel fick prostataförstoring i juli 2012 och vi valde att kastrera honom för att vara säkra på att det inte kommer tillbaka.