Millimeter

RLD N RLD F RLD A FDI
Hedmogläntans Fancy For Dancing

regnr: SE18554/2010
född: 2010-01-29

Bröstomf: 32 cm
vikt: 5,5 kg

meriter:
BIS-1 valp 4-6 mån SVTK
BIS-1 valp 6-9 mån SVTK
ukl exc CK

Rallylydnadsdiplom i -Nybörjarklass
-Fortsättningsklass
-Avancerad klass

Diplom i Freestyleklass I
2 x uppflytt i FS klass II

Mamma till vår A-kull tax

Millimeter
    a.k.a Milli, MilliLilli, Milli-Billi-Bus

Millimeter föddes i en kull om 4 valpar på Hedmogläntans kennel i Stenungssund, utanför Göteborg. Jag satt egentligen bara och kollade stamtavlor till framtida taxköp, som inte skulle ske förrän jag fyllde 65, när jag halkade in på kennelns hemsida och föll pladask för kombinationen. Det låg inte ens några söta valpbilder ute, det var bara en enormt stark magkänsla som sa att vi skulle ha en tik efter de föräldrarna!
Märkligt nog gick Jonas att övertala och det gjorde att vi nu kan vara stolta ägare åt världens finaste Milli-billi-bus!

Milli
Millimeter 9 veckor

Som valp
Millimeter var otroligt snäll och lätt att ha att göra med som valp. Hon kunde gå lös förbi främmande hundar och människor redan vid 3 månaders ålder trots att hon äääälskar främmande!
Att hon är tax märkte vi tidigt då hon gärna låg på sidan vid bädden och grävde sig fram som om hon var på väg ner i ett trångt gryt. Hon gillar även att släpa på stora leksaker och ruska dem ordentligt.

Det enda hon opponerade sig mot som liten var att bli instängd i bur medan de andra hundarna fick träna. Då hördes hennes röstresurser flera km bort... Som tur var lärde hon sig vänta på sin tur men vi fick träna själva några månader först. ;)

Som träningskompis
Milli har såklart inte samma uthållighet som tollarna men hon är lika ivrig att få träna! Hennes grundträning bestod mest i att lära sig leka med mig och sen lägga till störningar till det. Att få henne att komma tillbaka med en leksak var lite av en utmaning i början då hon var ganska bytesmedveten men det gick ändå snabbare än jag hade trott. Taxar är roliga hundar att träna med!

Trubbel hopp-apport
Milli tränar fritt följ

Utöver ringträning för utställning har hon tränats i lydnad, rallylydnad, freestyle och viltspår. Hon är fantastisk spårsäker och noggrann, går stadigt mitt i spårkärnan utan att gena i vinklarna. Tyvärr har vi inte lyckats hitta någon domare som har haft tid att döma oss på prov ännu, men vi satsar på debut i spårskogen under 2015.

Rallylydnad har hon hunnit med några starter och efter en väldigt nosig debutrunda har poletten trillat ner och hon har börjat gå riktigt bra på rallybanorna. Hon får nu debutera i den högsta klassen, mästarklass. Hon har klättrat snabbt i freestyleklasserna och är uppflyttad till den högsta klassen, men det dröjer ännu ett tag innan vi debuterar där!

Som hemmahund
Milli är den mildaste och vänligaste hunden i flocken som snabbt lindar våra besökare runt sin tass. Med barn är hon extra försiktig och kryper fram och lägger sig på rygg framför dem innan hon försiktigt klättrar upp i deras knä.
Som valp lekte hon lika gärna med stora som små hundar medan hon numera föredrar hundar hon redan känner som lekkamrater och är lite försiktig när hon bekantar sig med främmande hundar.

Som valp skulle hon alltid ligga på våra magar innan hon somnade men numera ligger hon helst bredvid oss i soffan. På natten sover hon gärna under täcket, något vi tyckte var lite läskigt till att börja med då vi oroade oss för att någon av de större hundarna skulle kliva på henne men de verkar ha ett sjätte sinne för att ha koll på var det ligger taxar gömda!

Milli
Millimeter 3 år

När hon kom in i puberteten blev hon ganska lik Alfons Åberg, "Jag kommer! Jag ska bara..." speciellt när hon inte trodde att jag såg henne. Det fanns helt enkelt dofter som bara måste undersökas ordentligt först... Det här har lett till uttryck som: "Vi ropar Millimeter - för det är vad du heter!" och "Milli-Billi-Bus, var håller du hus?"

Hon tycker själv att hon är en fenomenal vakthund och har lätt för att försöka starta upp flocken med sina skall. Vi jobbar fortfarande på att förklara skillnaden mellan en inbrottstjuv och sopbilen och det går låångsamt framåt, hon kanske förstår skillnaden lagom tills hon tappar hörseln helt med ålderns rätt. ;)