Millimeter

Hedmogläntans Ginny The Genius

regnr: SE59055/2010
född: 2010-09-01

Bröstomf: 33 cm
vikt: 5 kg

meriter:
junkl Exc

1 x kvalificerande poäng i nybörjarklass rallylydnad

Mikrometer
    a.k.a Mikro, Kro-Kro, Svarta Faran

Mikrometer föddes i en kull om 5 valpar på Hedmogläntans kennel i Stenungssund, utanför Göteborg. Vi skulle naturligtvis inte alls ha en tax till men så föddes det två black and tan-tikar efter Millis mamma och så blev det som det blev...
Jag tvekade ganska länge för förnuftet sa att det var omöjligt att skaffa en till hund så tätt efter Millimeter men till slut segrade magkänslan och jag sa lite självsäkert: "Milli var ju väldigt lätt att ha att göra med som valp så hur jobbigt kan det bli?" DET uttalandet har jag fått äta upp mååånga ggr sedan dess!

Jimi x Trassel
Mikrometer 9 veckor

Som valp
Mikro är en galen och rolig tax som påminde en hel del om Trubbel som valp, fast som tax då såklart. ;)

Hon var långt ifrån lika lätt att ha att göra med som Millimeter var som valp, många saker gjorde de lika men när det kommer till förbud slog Mikro gärna dövörat till som liten, i alla fall så länge hon var på "hemmaplan"!

Som träningskompis
Mikro har fått lite sämre grundträning än vad Milli fick, mest pga tidsbrist när hon flyttade hem till oss. Hon gillar att springa och jaga leksaker men kampar ganska halvhjärtat med dem, men har man bara rätt godis så är hon nästan ännu snabbare på att klura ut vad som lönar sig än vad Milli varit.

Trubbel hopp-apport
Mikro tränar agility

När vi trodde att vi skulle få bo med tre tollare och två taxar lovade Hussepappan att ta hand om Mikros träning och de har faktiskt gått agilitykurs ihop, ngt som Mikrometer visat sig ha stor fallenhet för! Tyvärr är agilitybanorna egentligen inte helt lämpliga att satsa på fullt ut när man bara är 20 cm i mankhöjd och hindren är ända upp till 35(!) cm men Mikro kastar sig lika glatt över både höga och låga hinder.
Mikro visade redan tidigt att hon var ovantligt smidig för att vara tax när hon oombedd hoppade upp på en ca 50 cm hög stubbe i skogen som jag försökte få en av stollarna att hoppa upp på.

Som hemmahund
Mikro är en väldigt "mammig" hund som tränat upp både mig och Jonas riktigt bra på att hjälpa henne med det mesta hon inte tycker att hon klarar av själv... det kan vara en filt som inte går att krypa under för den är för tillknycklad, att hon är hungrig på andra tider än när de andra får mat eller att hon vill ha en godis/tuggis. Men glömmer man att skjuta in en stol ordentligt under bordet hoppar hon snabbt upp och skannar av matbordet i hopp om att det ska finnas något kvarglömt ätbart där. Inte konstigt att hon passar så bra till agility! ;)

Mikrometer
Mikrometer 1 år

Annars är hon för närvarande den enda av våra hundar som är knäpptyst när det ringer på dörren. Sen blir det dock ombytta roller, de andra tystnar medan Mikro tjuter för full hals om det är någon hon känner eller skäller av upphetsning att det är främmande som hälsar på!
Hon är även den enda hunden i flocken som tränger sig före i kön för att få sina klor klippta! Jag tror dock inte att det är klippandet i sig som hon gillar men hon tycker att det är ett väldigt enkelt sätt att tjäna godisar på!

Hon är en personlig och underbar tax som bara blir roligare för varje år som hon bor hos oss!